29 Ocak 2009 Perşembe

ÇİKOLATALI KREP


MALZEMELER
2 su bardağı un
1/2 tatlı kaşığı tuz
5 adet iri yumurta
3 su bardağı süt

İÇ MALZEMELER
150 gram bitter çikolata
1 yemek kaşığı su

YAPILIŞI
Büyükçe bir kabın içine unu ve tuzu koyun. Yumurtaları ve sütü, başka bir kabın içinde karıştırın. Sıvı karışımı, unlu karışıma yavaş yavaş yedirerek dökün. Bir yandan karıştırmaya devam edin ki topaklanma olmasın. (Eğer topaklanırsa tel süzgeçten geçirebilirsiniz.) Hazırlanan karışımı 10 dakika dinlendirebilirsiniz. Teflon tavamızın altını yakalım ve krebimizi pişirmeye başlayalım. Tavanın ortasına yarım tatlı kaşığı sıvı yağ dökün. Eğer fazla yağ koyarsanız, krep istediğimiz şekli almaz. Yağın tamamını tavaya yayın ve karışımdan yarım kepçe alıp tavanın tam ortasına dökün. Tavadaki harcımızı tavanın tabanına dağıtın, krebin her iki tarafı da pişince bir tabağa alın. Kalan bütün karışımı bitirene kadar aynı işleme devam edin.Benmari usulü çikolatamızı eritelim.Çikolataları bir kaba alalım içine 1 yemek kaşığı su ilave edelim.başka bir kapta su kaynatalım ve çikolatamızı bu kabın üzerine oturtup eritelim.Her krebin arasına ben bu erittiğim çikolatadan sürdüm.İç malzeme her seferinde arzunuza göre değişebilir.(Peynir, marmelat çeşitleri ,kıyma ve reçel vs.......)AFİYET OLSUN.........
NOT: Her seferinde tavayı yağlayalım, krep daha rahat pişiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.