31 Ocak 2009 Cumartesi

PASKALYA ÇÖREĞİ


MALZEMELER
1 su bardağı sıcak süt (el yakmayacak)
1 yemek kaşığı toz maya
1/2 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
4 yumurta (1yumurta sarısı üstüne ayrılacak)
1/2 su bardağı sıvıyağ veya 125 gram tereyağı yada margarin
5-6 su bardağı aldığı kadar un
1/4 su bardağı sıcak su
YAPILIŞI
El yakmayacak sıcaklıktaki suyu bir kaseye alıp, içine mayayı ve şekerin yarısını koyup 10 dakika kadar kabarması için bırakın. Hamur yoğuracağınız ğenişce bir kaba kabarmış mayayı, sıcak sütü, yumurtaları, şekeri, tuzu, yağı ilave edip karıştırın. Aldığı kadar unu ilave edip cok sert olmayan bir hamur elde edin. Kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurmaya devam edin.Hamur kabınızı bir poşete geçirin ve bağlayın.Yaklaşık 1 saat kabarmasını bekleyin.
Hamur kabardıktan sonra tekrar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde 3 veya 4 adet parça koparın. Elinizde avuç içleri ile yada masada parmak uçlarınızla yaklaşık 1 cm. kalınlığında çubuk şekli verin. Hazırladığınız çubukları saç örgüsü örer gibi örün ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.Hamurları tepside kabarmasi için yarım saat kadar daha bekletin. Ayrılan yumurta sarısını 1 tatlı kaşığı yoğurtla çırpıp hamurların üstüne sürün. Çörek otu veya susam serpebilirsiniz (Arzuya bağlı tabi) 175 dereceli fırında pişirin. AFİYET OLSUN........

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.