
MALZEMELER
1 paket margarin (oda sıcaklığında yumuşamış olacak)
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yumurta
1 paket vanilya
Alabildiği kadar un
1 paket margarin (oda sıcaklığında yumuşamış olacak)
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yumurta
1 paket vanilya
Alabildiği kadar un
İç Malzemesi
5-6 tane elma
7 yemek kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
5-6 tane elma
7 yemek kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 su bardağı kabuğu çıkarılmış ikiye bölünmüş badem
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı tarçın
YAPILIŞI
Un hariç hamur malzemelerini karıştırın. Unu az az ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamurun üzerini kapatın ve iç malzemeyi hazırlamaya başlayın. Elmaları rendeleyip şekerle beraber suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın ceviz, badem ve tarçın ekleyip ocaktan alın. Hamurumuzu önceden yağlayıp unladığımız tart veya borcam kalıbına yerleştirelim. Üzerine iç malzemeyi yayalım. 175 derecelik fırında pişirelim.
AFİYET OLSUN........
Un hariç hamur malzemelerini karıştırın. Unu az az ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamurun üzerini kapatın ve iç malzemeyi hazırlamaya başlayın. Elmaları rendeleyip şekerle beraber suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın ceviz, badem ve tarçın ekleyip ocaktan alın. Hamurumuzu önceden yağlayıp unladığımız tart veya borcam kalıbına yerleştirelim. Üzerine iç malzemeyi yayalım. 175 derecelik fırında pişirelim.
AFİYET OLSUN........
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.