9 Şubat 2009 Pazartesi

IZGARADA SOYALI MERCAN BALIĞI


MALZEMELER
2 mercan balığı
2 yemek kaşığı soya sosu
3 adet kuru soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağ(sıvı yağda olur)
tuz
yağlı kağıt(fırın torbasını da tepsiye sermek için kullanabilirsiniz)
YAPILIŞI
Balıklar güzelce temizlenir.Zeytin yağ, soya sosu ve tuz karıştırılır.Balıkların içi ve dışına bu sosdan güzelce sürülür.Kuru soğanların kabuklarını temizledikten sonra boylamasına dilimlenir.Artan sosla soğanlar da soslanır.Yarım saat kadar dinlendirirseniz daha iyi oluyor.
Yağlı kağıt tepsiye serilir.Balıklar ve soğanlar tepsiye güzelce yerleştirilir.Fırının ızgarası 180 dereceye ayarlanır ve balıklar kızarana kadar pişirilir. AFİYET OLSUN.......
NOT:Fırın yerine mangalda da pişirebilirsiniz.Ve eğer varsa defne yapraklarından parçalar kopararak sosunuza katabilirsiniz.Balığınıza farklı bir tat katacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.