
MALZEMELER
1.5 su bardağından biraz fazla un
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
3-4 adet çekilmiş karanfil
2.5 yemek kaşığı kakao
125 gram tereyağı veya margarin
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı pekmez
1 tatlı kaşığı karbonat
1.5 yemek kaşığı kaynar su
1 paket bitter çikolota (irice kıyılmış)
isteğe göre üzerine 1/4 su bardağı şeker
YAPILIŞI
Unu, baharatları ve kakaoyu birlikte karıştırın. Oda ısısında beklettiğimiz yağın üzerine şekeri ekleyip 30 saniye kadar çırpmaya devam edin ve pekmezi ekleyip karıştırın. Karbonatı sıcak su ile ufak bir kasede karıştırıp kabartın. Unlu karışımın yarısını çırptığınız malzemelere ekleyip karıştırın. Sulandırdığınız hamur kabartma tozunu, sonrada kalan unu ve çikolata parçalarını ilave edip katı bir hamur haline getirin. 1 saat kadar buzlukta bekletin. Ufak toplar halinde alıp biraz bastırıp şekil verelim. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralıklı olarak dizelim. 165-170 derecelik fırında biraz sertleşene kadar pişirin. Kabarıklığı biraz inecektir, bu normaldir. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN..........
1.5 su bardağından biraz fazla un
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
3-4 adet çekilmiş karanfil
2.5 yemek kaşığı kakao
125 gram tereyağı veya margarin
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı pekmez
1 tatlı kaşığı karbonat
1.5 yemek kaşığı kaynar su
1 paket bitter çikolota (irice kıyılmış)
isteğe göre üzerine 1/4 su bardağı şeker
YAPILIŞI
Unu, baharatları ve kakaoyu birlikte karıştırın. Oda ısısında beklettiğimiz yağın üzerine şekeri ekleyip 30 saniye kadar çırpmaya devam edin ve pekmezi ekleyip karıştırın. Karbonatı sıcak su ile ufak bir kasede karıştırıp kabartın. Unlu karışımın yarısını çırptığınız malzemelere ekleyip karıştırın. Sulandırdığınız hamur kabartma tozunu, sonrada kalan unu ve çikolata parçalarını ilave edip katı bir hamur haline getirin. 1 saat kadar buzlukta bekletin. Ufak toplar halinde alıp biraz bastırıp şekil verelim. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralıklı olarak dizelim. 165-170 derecelik fırında biraz sertleşene kadar pişirin. Kabarıklığı biraz inecektir, bu normaldir. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN..........
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.