3 çay kaşığı spirulina (yosun)
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı dövülmüş anason
3 su bardağı un (daha fazlada olabilir katı bir hamur olacak çünkü)
1 çay bardağı yoğurt
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı köri
1 tutam dere otu
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı reyhan
1 çay kaşığı toz biber
YAPILIŞI
Bütün malzemeleri bir kaba koyun katı bir elde edin. Bu humuru 30 dakika buzlukta dinlendirin.
Dinlenen hamurunuzu açarak istediğiniz şekilleri verbilirsiniz. Ben dikdörtgen şekilde hamuru açtım ve dikdörtgen şeklinde parçalara ayırdım. Fırının ısısını 180 dereceye ayarlayın ve pişirin.
Krakerlerin yanında tahinli yoğurt ezmesi ile servis yaptım dilerseniz sizlerde yapabilirsiniz. Krakerleri ezmeye batırarak yemek çok eğlenceli oluyor. AFİYET OLSUN........
NOT: Spirulina (yosun) besin ve vitamin değeri çok yüksek organik bir bitkidir. www.gaia.com.tr adresinden rahatlıkla ulaşabilir ve güvenle tüketebilirsiniz.
Böyle değişik kraker tariflerini çok seviyorum ya çok nefis olmuştur bende deneyeceğim.elinize sağlık.
YanıtlaSilrejim yapıyorum ama kaçamak yaptım yedim hımmmmm mis gibi değişik bir tat
YanıtlaSil