31 Ocak 2009 Cumartesi

BALLI CEVİZLİ KURABİYE





İşte sizlere ağızda çıtır çıtır dağılan bir kurabiye tarifi, hem malzemelerini çok kolay bulabileceksiniz.Hemde tadına doyamayacaksınız.Mutlaka denemelisiniz.Eminim çocuklarınızın vazgeçemediği bir kurabiye çeşidi olacaktır.

MALZEMELER
125 gram tereyağı yada margarin
3 yumurta (sarısı içine)
1 su bardağı pudra şekeri
1/2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı bal
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
un (kulak memesi yumuşaklığı olana kadar miktarı)

Üzeri için
2 yumurta akı (dışına)
1/2 su bardağı ceviz (fazla ufaltmadan mikserden geçirin)

YAPILIŞI
Hamur yoğurma kabına küçük parçalar halinde kesilmiş yağı alın, azar, azar üzerine un serperek unu yağa yedirin. İyice karıştıktan sonra diğer bütün iç malzemeleri ilave edin. Gerektiği kadar un ilave ederek katı olmayan, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Çırpılmış yumurta akına batırıp sonrada mikserden geçirdiğimiz cevizlere batırın.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye teker teker dizin. 175 derecelik fırında pişirin. AFİYET OLSUN.........

3 yorum:

  1. selam, sitenizi begendim. Ballı kuabiye tarifiniz güzele benziyor, oğluma çok yararlı olan balı yedirme yöntemleri arıyorum bu tarifide uygulayacağım.ellerinize sağlık kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  2. ağızda dağılıyor kıtır kıtır valla nefissssss

    YanıtlaSil
  3. bu tarifin aynısını uyguladım hayatımda yaptığım en iğrenç kurabiye oldu tuz yerine yanlışlıkla şeker koyulmuş poğaçaya benziyor kurabiye ile yakından uzaktan alakası yok. kıtırlığı da üzerine sürülen yumurta akını ısırınca oluyor. sakın denemeyin...

    YanıtlaSil

LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.