30 Ocak 2009 Cuma

PROFİTEROL


MALZEMELER
Hamur için
1 su bardağı su
1 su bardağı un
100 gram tereyağı veya margarin
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
4 adet yumurta

İç Kreması İçin:
1/2 litre süt
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
1,5 çorba kaşığı un
1 paket vanilya

Sosu için
1 paket bitter çikolata
1 yemek kaşığı su

YAPILIŞI
Hamur için öncelikle bir tencereye suyu, yağı, şekeri ve tuzu koyup kaynatın. Kaynayınca içine unu ekleyip çok hızlı karıştırarak, topaklanmasına izin vermeden kısık ateşte bir süre pişirin. Hamur pişince kenara alıp soğutun, soğuyunca içine teker teker yumurtaları ekleyip iyice karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine, aralıklarla,(hamuru dilerseniz bir torbaya doldurup,torbanın bir ucunu keserek tepsiye aralıklarla sıkabilirsiniz) hamuru yuvarlak parçalar halinde koyun.180 C°’ye ısıtılmış fırında üzerileri pembeleşinceye kadar pişirin ve iyice soğuyana dek fırının kapağını açmayın.Bütün krema malzemelerini karıştırıp pişirerek bir muhallebi hazırlayın. Muhallebiyi soğumaya bırakın. Soğuyan hamurların ortasını bıçakla kesip içlerini krema ile doldurun. Üzerlerine benmari usulü erittiğiniz sosları dökün.AFİYET OLSUN..........

1 yorum:

  1. yemin ederim harika oldu, bir daha dışarıdan almam, ellerinize sağlık. Adım filiz, sitenizi beğendim çok sade, güzel

    YanıtlaSil

LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.