30 Ocak 2009 Cuma

PEYNİRLİ PUF BÖREĞİ



MALZEMELER.
2 tane yumurta sarısı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı ılık su
1 yemek kaşığı sirke
1 tane yaş maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
200 gram tereyağı veya 250 gram erimiş margarin
1 tutam madonoz

YAPILIŞI
Bir kaba yumurta sarılarını,yoğurdu,sıvı yağı,ılık suyu koyup hepsini karıştıralım.Un,maya,tuz ve şekeri ilave edip poğaça hamuru kıvamında olana kadar yoğuralım. Hamuru dört eşit parçaya bölelim her bezeyi yufka büyüklüğünde açalım.Arasına erimiş tereyağı yada margarin sürelim.Açtığımız ikinci yufkayıda üzerine koyup üzerine yağ sürelim. Yağlanan ikihamuru rulo yapalım.Geriye kalan iki bezeyede aynı işlemi tekrarlayalım.Hamurumuzu buzdolabına kaldırıp yarım saat dinlendirelim. Dolaptan çıkardığımız hamurları tekrar yoğuralım. İki ceviz büyüklüğünde parçalarkoparalım, arasına peynir ve maydonoz karışımını koyalım..Ve poğaçada yaptığımız gibi kapatalım. Hamurun hepsini bu şekilde hazırlayıp tepsiyedizelim mayalanması için bekletelim.Üzerine yumurta sarısı sürelim. 180 derece ısıdaki fırında kızarana kadar pişirelim.Artık servis yapabiliriz.AFİYET OLSUN.......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.