28 Ocak 2009 Çarşamba

KATMERLİ MAYALI POĞAÇALAR



MALZEMELER
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
20 gr yaşmaya (veya 1 yemek kaşığı kuru maya)
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı tozşeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı yeterli)
Arasına; 75 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
100 gr beyaz peynir
1 tutam dere otu ve maydonoz
YAPILIŞI
Mayayı çok az ılık suyla eritin. Ilık süt, sıvıyağ, tuz, şeker, yumurta akı ve un ile ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur haline getirin. Mayalanmasını beklemeden 8 parçaya ayırın. Her parçayı tabak büyüklüğünde açıp, üzerine yumuşak tereyağından ince bir tabaka halinde sürün. Hamurları üstüste dizerek, her parçada bu işlemi tekrarlayın. En üsttekine yağ sürmeyin. Üstüste dizilmiş hamurları fazla ezmeden yavaş yavaş 60-70 cm çapına gelinceye kadar büyütün. Sigara böreği sarar gibi kesip, arasına dere otu , maydonuz ve peynir karışımını koyarak sarın. 30-40 dakika mayalandırıp, üzerine yumurta sarısı sürün (yoğurt ve zeytinyağı karışımı da aynı şekilde nar gibi kızarmasını sağlar) ve 170 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.AFİYET OLSUN ......
(Bizde herkes bu poğaçaları çok seviyorrrrr)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.