28 Ocak 2009 Çarşamba

PATATESLİ MERCİMEK KÖFTESİ

MALZEMELER (6-8 kişilik)

1 kilo köftelik bulgur
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
yeteri akadar tuz
4 adet orta büyüklükte patates
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 demet maydonoz
1 demet nane
1-2 dal taze sarımsak(arzuya göre)
1 bağ yeşil soğan
1 adet marul
2 adet limon
1 yemek kaşığı kimyon
3 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı zeytinyağ veya sıvı yağ


YAPILIŞI
Patatesleri yıkayıp bir tencereye küp küp doğrayalım.
Mercimekleri yıkayıp patateslerin üzerine dökelim.
Üzerlerini öretecek kadar su ilave edip pişinceye kadar
kaynatalım.Bulgurumuzu köfte kabımıza dökelim.
Pişirdiğimiz patates ve mercimek karışımını soğumadan
bulgurumuzla karıştıralım.İçine salçalarımızı, tuzumuzu
(salça tuzlu olacağından az atmakta fayda var)kimyonumuzu,
2 diş sarımsağımızı atıp yoğurmaya başlayalım. Bu arada
kuru soğanımızı küçük küçük çintelim bir tavada ,tereyağı
ve zeytin yağıyla soğanlar hafif pembeleşinceye kadar
kavuralım.Ilık olarak yoğurdumuz harcın içine dökelim .
İnce ince kıydığımız bütün yeşilliklerimizi harcımıza ilave
edelim.Tekrar yoğuralım ve artık marulla kapladığımız
servis tabaklarına sıkabiliriz.Limonlarımızı dilim dilim
yapıp köftemizin yanına ilave edebiliriz.(Dileyen turşu,
mevsim salatası veya acı biber köftenin yanına ilave edebilir)
AFİYET OLSUN.....

(fotoğraftaki yiğenim ırmak köfleri görünce dayanamadı)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.