28 Ocak 2009 Çarşamba

KAYMAKLI AYVA TATLISI






MALZEMELER
2 kilo ekmek ayvası
1 kilo toz şeker(aslında şeker arzuya göre ayarlanabilir)
yeteri kadar su
üzerine kaymak(süt kaymağı veya camız kaymağı tavsiye edilir)
1/2 kırmızı pancar(kırmızı renk vermesi için)
1 yemek kaşığı karanfil
1 yemek kaşığı kabuklu tarçın
1 çay kaşığı limon tuzu veya 1 adet limon

YAPILIŞI
Ayvaları ve kırmızı pancarları güzelce yıkayıp ,kabuklarını soyalım.Ayvaları ikiye kesip çekirdeklerini çıkaralım.Kırmızı pancarları dilim dilim keselim .Soydugumuz kabukları, çıkardığımız ayva çekirdeklerini, kırmızı pancar dilimlerini bir tencereye alalım. karanfilleri ve kabuklu tarçınları,tencereye atalım. Üzerini örtecek miktarda su ve şeker ilave edelim. Kaynatalım,tatlımızın suyu jöle kıvamına gelmek üzereyken ayvalarımızı ekleyelim.Bir çay kaşığı limon tuzumuzu yada a 1adet limonun suyunu tatlımızın içine dökelim. Ayavalar yumuşayıp kızarana kadar kaynatalım.(Ekmek ayvası kullanmamın sebebi çabuk pişmesidir) Pişen ayvalarımızı bir servis tabagına alalım ,soğumaya bırakalım.Soğuduktan sonra ayvaların içine bir yada birbuçuk yemek kaşığı kaymak ilave edelim. Ben burda kaymakları şekillendirici ile ayvaların üzerine doldurdum.Ayvalar artık yemek için hazır.(Dilerseniz ceviz veya antep fıstıkları ile süsleyebilirsiniz)AFİYET OLSUN.....
NOT:Su yerine kırmızı şarapla da pişirebilirsiniz, öylede harika oluyor.Şarap sevenler mutlaka denemelisiniz . Ayvalarınız daha da kırmızı olsun isterseniz o zaman nar suyuyla pişirmenizi tavsiye ediyorum. Cevizli görülen fotoğraf şarapla yapılmıştır sevgiler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.