28 Ocak 2009 Çarşamba

KAKAOLU TRAMİSU



Ev halkını biraz sevindirelim mi?? hadi hanımlar ,beyler marifetli
ellerinizi görelim.........

MALZEMELER
1 çorba kaşığı nescafe
17-18 adet kedidili bisküvi (Dikdörtgen kek kalıbı için)
2 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
4 çorba kaşığı şeker
200 gr.labne penir
1 paket vanilya
1 paket kakao (üzerine serpmek için)

YAPILIŞI
Dikdörtgen kek kalıbınızı streç film ile kaplayın. Süt,un, yumurta sarısı ve şekeri muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Malzemeler pişince vanilya ve labne peyniri ekleyerek mikserle 5 dakika kadar çırpın ve ılıması için bekleyin. Nescafeyi 1 su bardağı ılık suda eritip, karıştırın. Kalıbın içine ince bir tabaka halinde kremadan dökün. Kedidili bisküvilerin yarısını, nescafeli suda çok yumuşamadan ıslatın ve kalıptaki kremanın üstüne dizin. Kalan kremanın yarısını kedilillerinin üstüne döktükten sonra, geriye kalan kedidillerini de nescafeli suda ıslatıp, ikinci kat olarak, kremanın üstüne dizin ve kalan kremayla tamamen kapatın. Sonrada en az 2-3 saat buzdolabında bekletin. Aslında bir gece buzdolabında bekletilirse çok güzel oluyor. Soğuyan tiramisuyu servis tabağına dikkatli bir şekilde ters çevirerek aktarın, streç filmden dikkatli bir şekilde çıkarın üstüne kakao serpin(kakaoyu elekle serpebilirsiniz. Ben kakaonun üstünü rendelenmiş bitter çikolata ve hindistan cevizleri ile süsleyelim. Siz istediğiniz gibi süsleyebilir veya sade servis yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN.........

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.