28 Ocak 2009 Çarşamba

KAR TOPLARI


MALZEMELER
1 lt. süt ( 1 çay bardağı süt de krem şanti için lazım)
1 su bardagi un
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 su bardagi toz şeker
2-3 yemek kaşığı tereyağı (margarinde olabilir)
1 poşet krem şanti
1 paket vanilya
1 su bardağı hindistancevizi

YAPILIŞI
Unu, buğday nişastasını ve yağı bir tencereye alıp altını yakın.Unu ve nişastayı sarartmadan (beyaz kalmasına dikkat ederek) sürekli karıştırarak kavurun, ocaktan alın. Bu kavrulan karışım ılıyınca içerisine 1 lt. sütü ve 1 su bardagi tozşekeri ilave edin ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Muhallebiniz piştiğinde içerisine vanilyayı ilave edip yaklaşık 10-15 dakika mikserle çırpın. Başka bir kabın içerisine 1 paket krem şantiyi 1 çay bardağı sütü boşaltıp çırpın. Büyük boy dikdörgen borcam kalıbının tabanına bol bol hindistancevizi serpin. (Hiç boşluk kalmayacak şekilde hindistancevizlerini serpmelisiniz, aksi taktirde muhallebiniz borcama yapışır ve çıkartamazsınız.) Üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün ve bir spatula yardımıyla şeklini düzeltin. Muhallebiniz soğuduktan sonra krem şantiyle tekrar şekil verin. Muhallebinizin üzerini streç filmle kaplayın .En az 12 saat buzdobında bekletin. Muhallebinizi enine küçük kareler halinde kesin ve krem şantili yüzey içte kalacak şekilde iki parçayı birbirine yapıştırın.Tekrar hindistanceviziyle süsleyin. AFİYET OLSUN.......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.