
MALZEMELER
3 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tozşeker
2 su bardağı un
1 su bardağı robotta çekilmiş çiğ ıspanak yaprakları
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1kaç damla limon suyu(limon suyu kek hamurunun kabarmasına yardımcı olur)
KREMASI İÇİN MALZEMELER
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tozşeker
1 su bardağı süt
1 paket kremşanti
YAPILIŞI
Ispanakları güzelce yıkayıp yapraklarını robottan geçirin. Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpın. Sıvıyağ, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip biraz daha çırpın. Ispanakları ekleyip karıştırın ve yağlanmış kalıba dökün, 175 derece fırında 25-30 dakika pişirin.Krema malzemelerini karıştırıp, pişirin ve buzdolabında soğumaya bırakın. Krem şantiyi 1 bardak soğuk sütle çırpıp, soğumuş olan diğer kremayla karıştırın. Keki ikiye kesip, arasına ve üstüne kremamızı sürelim. Dilerseniz kekinizi süslemek için(hindistan cevizi ,tarçın ,antepfıstığı ,ceviz ve fındık )çeşitlerinden serpebilirsiniz. AFİYET OLSUN......
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.