MALZEMELER (pandispanya için)
4 yumurta
4 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
1/2 paket (1 tatlı kaşığı) kabartma tozu
4 yumurta
4 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
1/2 paket (1 tatlı kaşığı) kabartma tozu
KREMA İÇİN
3 yemek kaşığı un
1 kahve fincanı toz şeker
1 yumurta
125gr tereyağı
750ml süt
3 yemek kaşığı un
1 kahve fincanı toz şeker
1 yumurta
125gr tereyağı
750ml süt
ÜZERİ İÇİN
1 paket krem şanti
1 bardak soğuk süt
İÇİ İÇİN
1 çorba kasesi çilek
YAPILIŞI
Pandispanya için, yurmurtaları ve şekeri iyice çırpalım, sonra un ve kabartma tozunu ekleyelim tekrar çırpalım. Karışımı yağlı kağıt (ben fırın torbasının içini açarak tepsiye yayıyorum kullanıyorum) serili büyük bir fırın tepsisine yayın. Önceden ısıtılmış 175derecelik fırında pişirin. Pişince yağlı kağıt yardımıyla sarın. Üzerine nemli bir bez örtün, krema hazır olana kadar beklesin pandispanyanız ılısın. Krema malzemelerini sürekli karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın. Krema soğuyunca pandispanyayı açın. İçine kremanın tamamını sürün ve çilekleri pandispanyanın uzunlamasına yerleştirin. Pandispanyayı yavaşça sarın çok sıkmayın yarılmasın, rulo haline getirin. Bir paket krem şantiyi 1 su bardağı soğuk sütle çırpın ve buzlukta biraz bekletin. (kremaları pandispanya pişerken hazırlayabilirsiniz)Katılaşan ve iyice soğuyan krem şantiyi kekin üzerine sürün. (krem şanti sevmeyenler krema malzemesini arttırarak dışı için kullanabilirler) Üzerini süslemek için hindistan cevizi, dövülmüş ceviz veya çikolata paçacıkları serpebilirsiniz. Pastamızı buzdolabında 3-4 saat dinlendirelim ve artık servise hazır.
AFİYET OLSUN............
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.