

MALZEMELER
4 yemek kaşığı toz şeker
4 yumurta (sarılar ve beyazlar ayrı kaplarda)
4 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu (rendelenecek)
1 paket vanilya
KREMA İÇİN
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
4,5 yemek kaşığı toz şeker
2 yumurta
1-2 yemek kaşığı kakao(isterseniz kullanabilirsiniz)
1,5-2 muz
1/2 çay bardağı badem(kabuğu çıkarılmış ikiye kesilmiş olacak)
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
4,5 yemek kaşığı toz şeker
2 yumurta
1-2 yemek kaşığı kakao(isterseniz kullanabilirsiniz)
1,5-2 muz
1/2 çay bardağı badem(kabuğu çıkarılmış ikiye kesilmiş olacak)
YAPILIŞI
4 yemek kaşığı toz şeker ile 4 yumurtanın sarısını mikserle çırpın. Ayrı bir kapta 4 yemek kaşığı un ile 1 paket kabartma tozunu karıştırın. Bir başka kapta 4 yumurtanın beyazını köpükler oluşana kadar çırpın. Yumurta beyazlarını şekerli yumurta sarılarına yavaş yavaş ilave edin. Unu da azar azar ekleyerek yavaşça çırpın, bir limonun kabularını rendeleyin ve vanilyayı da ilave edin. Karışımı yağlı kağıt serilmiş tepsiye bir kaşık yardımıyla yayın.(ben yağlı kağıt yerine fırın torbasını açarak kullandım) Önceden ısıtılmış 165-170 derecelik fırında kekin üzeri kızarana kadar pişirin. (kekin hamuru çok çabuk pişicektir çok sıkı takip etmelisiniz ki fazla pişmesin) Kekiniz pişince fırından çıkarıp sogumadan rulo halinde sarın, krema hazır olana kadar beklesin.
4 yemek kaşığı toz şeker ile 4 yumurtanın sarısını mikserle çırpın. Ayrı bir kapta 4 yemek kaşığı un ile 1 paket kabartma tozunu karıştırın. Bir başka kapta 4 yumurtanın beyazını köpükler oluşana kadar çırpın. Yumurta beyazlarını şekerli yumurta sarılarına yavaş yavaş ilave edin. Unu da azar azar ekleyerek yavaşça çırpın, bir limonun kabularını rendeleyin ve vanilyayı da ilave edin. Karışımı yağlı kağıt serilmiş tepsiye bir kaşık yardımıyla yayın.(ben yağlı kağıt yerine fırın torbasını açarak kullandım) Önceden ısıtılmış 165-170 derecelik fırında kekin üzeri kızarana kadar pişirin. (kekin hamuru çok çabuk pişicektir çok sıkı takip etmelisiniz ki fazla pişmesin) Kekiniz pişince fırından çıkarıp sogumadan rulo halinde sarın, krema hazır olana kadar beklesin.
KREMANIN YAPILIŞI
3 yemek kaşığı unu, 4,5 yemek kaşığı toz şekeri, 2 yumurtayı ve kullanıyorsanız 1-2 kaşık kakaoyu küçük boy tencerede karıştırın. Soğuk sütü üzerine yavaş yavaş ekleyin sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin ve oda sıcaklığında karıştırarak hafif ılınmasını sağlayın. (çok soğuk olmayacak, ılık kalmasına dikkat edin) Krema ılıyınca kekinizi ,ruloyu açın. Açtığınız kekin üzerine bolca kremadan sürün. (kremanın yaklaşık üçte ikisini kekin içine sürmelisiniz)Kekin genişliğine göre ortaya 1,5 veya 2 muzu uzunlamasına koyun ve keki iki defada rulo haline getirin. (kremalar yanlardan taşacaktır bunu sorun etmeyin tekrar kekinizin üzerine sürülecek) Rulo haline gelen kekin tamamına kalan kremayı sürün. Süslemek için kabuğu çıkarılmış, ikiye bölünmüş bademleri serpin ve buzdolabında 3-4 saat dinlendirin. (hindistan cevizi, fındık veya cevizle de süsleyebilirsiniz) AFİYET OLSUN............
3 yemek kaşığı unu, 4,5 yemek kaşığı toz şekeri, 2 yumurtayı ve kullanıyorsanız 1-2 kaşık kakaoyu küçük boy tencerede karıştırın. Soğuk sütü üzerine yavaş yavaş ekleyin sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin ve oda sıcaklığında karıştırarak hafif ılınmasını sağlayın. (çok soğuk olmayacak, ılık kalmasına dikkat edin) Krema ılıyınca kekinizi ,ruloyu açın. Açtığınız kekin üzerine bolca kremadan sürün. (kremanın yaklaşık üçte ikisini kekin içine sürmelisiniz)Kekin genişliğine göre ortaya 1,5 veya 2 muzu uzunlamasına koyun ve keki iki defada rulo haline getirin. (kremalar yanlardan taşacaktır bunu sorun etmeyin tekrar kekinizin üzerine sürülecek) Rulo haline gelen kekin tamamına kalan kremayı sürün. Süslemek için kabuğu çıkarılmış, ikiye bölünmüş bademleri serpin ve buzdolabında 3-4 saat dinlendirin. (hindistan cevizi, fındık veya cevizle de süsleyebilirsiniz) AFİYET OLSUN............
selam ben banu nasılsınız. hıııııııııııım bu pasta nefis görünüyor.doğum günümde yakın zaten tam aradıgım tarif elinize sağlıkkkkkkk
YanıtlaSilBu rulo pasta yapmayı bir türlü beceremiyorum ama bunu da denemekte fayda var çok leziz görünüyorrrrr.
YanıtlaSil