
Kahvaltılarınızda, farklı bir tat olarak kolayca hazırlayabileceğiniz iştah açıcı renkte sebze sote.
MALZEMELER
2 orta boy patates
2 adet havuç
1/2 çorba kasesi karnıbahar
1/2 çorba kasesi mantar
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 tutam dere otu
1 tutam maydonoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı köri
1 diş sarımsak
YAPILIŞI
Havuçların, patateslerin kabuklarını soyalım ve yıkayalım. Küçük küpler şeklinde doğrayalım. Karnıbaharı yıkayalım ayıklayalım. Mantarı yıkayıp küçük küçük keselim. Maydonoz ve dere otunu yıkadıktan sonra kıyalım. Genişce bir tavaya zeytinyağını dökelim önce patatesleri atıp hafif pembeleşene kadar pişirelim. Ardından sırasıyla havuçları ,karnıbarı, mantarları ilave edip pişirmeye devam edelim. İçine bir diş sarımsağı çintelim, köri ve tuzu da ekleyelim. Dere otu ve maydonozları da ekleyip ocaktan alalım. Sotemiz artık servise hazır. AFİYET OLSUN.........
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.