1 Şubat 2009 Pazar

ETİMEK TATLISI


MALZEMELER
1 paket etimek
1.5 su bardağı toz seker
2 su bardağı su

YAPILIŞI
Etimekler bir kaba dizilir. Teflon bir tavada kısık ateşte 1.5 bardak toz seker karamelize edilir.(yani yavaş yavaş kavrulur) İyice karamelize olduktan sonra üstüne 2 bardak soğuk su dökülür. Önce şeker topaklaşacaktır fakat su ısındıkça şeker eriyecek. Şekerli su biraz eridikten sonra etimeklerin üstüne tamamını örtecek şekilde gezdirilicek.

Kremasi icin gerekenler:
1 lt süt
2 yemek kaşığı dolusu pirinç nişastası
2 yemek kaşığı dolusu un
1 poset krem şanti

KREMANIN YAPILIŞI
Krem şanti hariç diğer malzemeler, muhallebi kıvamını alana kadar pişirilir. Ilımaya başlayınca, 1 poşet krem şanti muhallebiye ilave edilir ve mikser ile iyice çırpılır ve etimeklerin üzerine dökülür.Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra dilerseniz hindistancevizi ile süslenerek servis edilir.AFİYET OLSUN........

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.