MALZEMELER
1 paket etimek
1.5 su bardağı toz seker
2 su bardağı su
1 paket etimek
1.5 su bardağı toz seker
2 su bardağı su
YAPILIŞI
Etimekler bir kaba dizilir. Teflon bir tavada kısık ateşte 1.5 bardak toz seker karamelize edilir.(yani yavaş yavaş kavrulur) İyice karamelize olduktan sonra üstüne 2 bardak soğuk su dökülür. Önce şeker topaklaşacaktır fakat su ısındıkça şeker eriyecek. Şekerli su biraz eridikten sonra etimeklerin üstüne tamamını örtecek şekilde gezdirilicek.
Etimekler bir kaba dizilir. Teflon bir tavada kısık ateşte 1.5 bardak toz seker karamelize edilir.(yani yavaş yavaş kavrulur) İyice karamelize olduktan sonra üstüne 2 bardak soğuk su dökülür. Önce şeker topaklaşacaktır fakat su ısındıkça şeker eriyecek. Şekerli su biraz eridikten sonra etimeklerin üstüne tamamını örtecek şekilde gezdirilicek.
Kremasi icin gerekenler:
1 lt süt
2 yemek kaşığı dolusu pirinç nişastası
2 yemek kaşığı dolusu un
1 lt süt
2 yemek kaşığı dolusu pirinç nişastası
2 yemek kaşığı dolusu un
1 poset krem şanti
KREMANIN YAPILIŞI
Krem şanti hariç diğer malzemeler, muhallebi kıvamını alana kadar pişirilir. Ilımaya başlayınca, 1 poşet krem şanti muhallebiye ilave edilir ve mikser ile iyice çırpılır ve etimeklerin üzerine dökülür.Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra dilerseniz hindistancevizi ile süslenerek servis edilir.AFİYET OLSUN........
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.