MALZEMELER
3 yumurta
alabildiği kadar un
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı safran
SOSU İÇİN
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI
Yumurta, tuz, su, safran ve un karıştırılır. Sert bir hamur elde edilir, bezelere ayrılır. Bezelerin her biri tek tek açılır uzun şeritler halinde kesilir. Genişce bir tencereye su doldurulur ,içine tuz ve sıvı yağ ilave edilir. Spagettileri tencerede kaynayan suya atarak güzelce haşlayalım. Bir yemek kaşığı tereyağ eritelim ve bir yemek kaşığı zeytinyağı ilave edelim. Üç diş sarımsağı çintelim, yağda çevirelim.Haşladığımız spagettileri yağımızın içine atalım karıştıralım. Spagettilerin üzerine dilerseniz maydonoz doğrayıp servis yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN...........
Benim oğlan makarnaya bayılıyor, nefis görünüyor bunu hemen yapmam, lazım kolay gelsinnnnn
YanıtlaSilBoş bir zamanımda ne yapsam diye nette geziyordum bu makarna tarifini çok merak ettim yaptım. Ama ben çok yaptım bir kısmını kuruttum, şimdi ihtiyaç duydukça yapıyorum. Ev halkı bayıla bayıla yiyo ve ben yaptığım için içime siniyor. Teşekkür ederim arzum hanım, değişik soslarla da harika oluyor, kolay gelsin. Ben yeliz, herkese öneririm mutlaka denemelisiniz :)
YanıtlaSil