MALZEMELER
4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ince rendelenmiş havuç
1 su bardağı ince çekilmiş fındık
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ince rendelenmiş havuç
1 su bardağı ince çekilmiş fındık
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
KREMA İÇİN
1/2 su bardağı un
3 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı süt
1 paket vanilya
1/2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
1/2 su bardağı un
3 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı süt
1 paket vanilya
1/2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
ÜZERİNE
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 su bardağı irice çekilmiş fındık
YAPILIŞI
4 yumurta ile 1,5 su bardağı toz şekeri mikserle çırpın. 1 su bardağı ince rendelenmiş havucu, 1 su bardağı ince çekilmiş fındığı, 2 su bardağı unu ve 1 paket kabartma tozunu ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın. Yaklaşık 3-4 dakika daha karıştırdıktan sonra yağlayıp şeker serptiğiniz kek kalıbınıza hamuru boşaltın. Keki önceden ısınmış 175derecelik fırında 40-45 dakika pişirin. (keki fırına verdikten 30 dakika sonra üzerine alimiyum folyo kapatırsanız kekenizin içi pişmeye devam eder, üzeri kurumaz) Kek piştikten sonra soğumaya bırakın.
4 yumurta ile 1,5 su bardağı toz şekeri mikserle çırpın. 1 su bardağı ince rendelenmiş havucu, 1 su bardağı ince çekilmiş fındığı, 2 su bardağı unu ve 1 paket kabartma tozunu ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın. Yaklaşık 3-4 dakika daha karıştırdıktan sonra yağlayıp şeker serptiğiniz kek kalıbınıza hamuru boşaltın. Keki önceden ısınmış 175derecelik fırında 40-45 dakika pişirin. (keki fırına verdikten 30 dakika sonra üzerine alimiyum folyo kapatırsanız kekenizin içi pişmeye devam eder, üzeri kurumaz) Kek piştikten sonra soğumaya bırakın.
KREMANIN HAZIRLANMASI
1/2 su bardağı un, 3 yemek kaşığı toz şeker, 1/2 yemek kaşığı tereyağ, 2 su bardağı süt ve vanilyayı bir tencere dökün. Ocağın altını açın sürekli karıştırın, karışım muhallebi kıvamına gelince ocağın altını kapatın. Kremayı arada karıştırarak oda sıcaklığına gelmesini sağlayın. Kek soğuyunca kalıptan çıkarın ve ikiye kesin, kremanın yarısını keke sürün, kekin diğer yarısını krema sürülenin üzerine kapatın. Kremanın diğer yarısını da kekin tamamına sürün. Kekin üzerini tarçın ve çekilmiş fındık ile süsleyin. Buzdobında 2-3 saat dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN..........
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.