
MALZEMELER
3 yumurta
1.5 su bardağı pudra şekeri(çay şekeride olur)
1 su bardağı süt
8-9 adet kuru incir
3 veya 3.5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
YAPILIŞI
Kuru incirlerimizi mümkünse bir gün önceden küçük küçük doğrayıp 1 su bardağı sütümüzü ilave edip buzdalabında bekletelim.Ama eğer acelemiz varsa en azında 1 saat önceden aynı işlemi yapalım.Yumurta ve pudra şekerimizi 2-3 dakika mikserde çırpalım.İncir ve süt karışımını ilave edelim tekrar karıştıralım.Sonra sıvı yağımızı, un, tarçın, vanilya ve kabartma tozumuzu ilave edip yine karıştıralım.Yağlamış olduğumuz kek kalıbına hamurumuzu dökelim.175 derelik fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişirelim.İlk 20 dakika fırının kapağını açmayalım.Ve kekin tam içinin pişip pişmediğini bir bıçak yardımıyla anlayabilirsiniz.Batırdığınız bıçağı geri çektiğinizde bıçağa hamur bulaşmıyorsa kekiniz olmuş demektir. AFİYET OLSUN.......
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.