1 Şubat 2009 Pazar

KROKET KÖFTE


MAZEMELER
5 tane patates
3 tane yumurta
1 tatlı kaşığı nişasta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar veya beyaz peynir
1/2 su bardağı un
1/2 su bardağı galeta unu
tuz
karabiber
1 su bardağı sıvı yağ kızartmak için
YAPILIŞI
5 adet patatesi haşladıktan sonra,soyalım iyice ezelim püre haline getirelim.Üzerine 2 yumurtayı kıralım,1tatlı kaşığı nişastayı, karabiberi, ilave edelim. Tüm malzemeyi iyice yoğuralım. Patates hamurundan ceviz iriliğinde parçalar koparalım.İçli köfte yapar gibi içini oyalım.Daha önceden rendelediğimiz bir bardak kaşar peynirinden içine sığacak kadar doldurup kapatalım yuvarlayalım. Patates toplarını önce una, sonra çırpılmış yumurta sarısına son olarak da galeta ununa bulayalım. Derin bir tavada sıvı yağı kızdıralım. Patates toplarını kızgın sıvı yağda, tavayı arasıra sallayarak kızartalım. Fazla yağının süzülmesi için kağıt havlu peçetenin üzerine alalım. Sıcak olarak servis yapalım. AFİYET OLSUN.......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.