1 Şubat 2009 Pazar

TÜRBANLI TAVUK



Sevgili gelinimiz Deniz hanımdan öğrendiğim türbanlı tavuk yemeğini sizlerle paylaşmak istedim.Bizim evde ev halkı çok beğendi inşallah sizlerde dener beğenirsiniz.Tadı nefis oluyor.


MALZEMELER (4 kişilik)
4 adet baget tavuk
4 adet milföy hamuru
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yumurta sarısı
1/2 çay bardağı ılık su
1/2 tatlı kaşığı köri


YAPILIŞI
Baget tavuklar haşlanır.Sıvı yağ, köri, domates ve biber salçası, tuz ve ılık su karıştırılır.Karışım milföy hamurunun içine sürülür.Bu karışım milföy hamurunun içine ve bagetlere sürülür.Bagetler miföy hamurunun içine çapraz şekilde yerleştirilir.Milföyün geriye kalan kısımları ile bagetler kapatılır.Yani milföyü kıyafet gibi bagete saracaksınız.Üzerine yumurta sarısı sürülür.Bagetin sap yeri aliminyum folyo ile kaplanır ve 175 derecelik fırına sürülür.
AFİYET OLSUN.......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.