
MALZEMELER
3 yumurta
3 yumurta
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Üstüne süslemek için
Hindistancevizi ve antep fıstık (fıstık çekilmiş olacak)
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1/2 limon
HAZIRLANIŞI
Tüm hamur malzemesini karıştırarak güzelce çırpın.Yağlı kağıt serilmiş kare bir borcama yada tepsiye dökün ve önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin. Şerbetin şekerini ve suyunu karıştırın,içine yarım limon suyunu dökün ve esmer bir renk alana kadar kaynatın. Şerbeti soğumaya bırakın. Revani sıcakken kesin ve üstüne soğuk şerbeti dökün iyice soğuduktan sonra, üstüne hindistan cevizi ve antep fıstığı serperek servis yapın.
AFİYET OLSUN......
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.