1 Şubat 2009 Pazar

PEYNİRLİ SU BÖREĞİ




MALZEMELER
6 tane yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı su
tuz
un

İç malzemesi için
300-350 gram peynir
maydanoz
tuz (peyniriniz tuzluysa dikkat edin tuz katmayın)
ara katları için 200 gr tereyag
1çay bardağı sıvıyağ
ara katları için 2 su bardağı nişasta

YAPILIŞI
Yumurta, yoğurt, su, tuz bir kaba konur ,hamur yoğrulur yarım saat dinlendirilir.Cevizden biraz büyük bezeler alınır tepsiye dizilir üzerine nemli bir bez örtülür.Önce bütün bezeler nişastayla kullanacağınız tepsi büyüklüğünde açılır.Temiz bir sofra bezine serilir.Büyük bir tencereye su konulur kaynaması beklenir.Bu arada iç malzeme hazırlanır,tereyağ eritilir,sıvı yağda eklenerek iki dakika kaynatılır,kenara alınır.Büyük bir kab içerisine soğuk su hazırlanır.Kaynayan suya bolca tuz atılır,açılan hamur 10 luk iki guruba ayrılır,tepsi yağlanır en alt kata kuru hamurdan bir tane konulur. Sonra açılan yufkalar sırayla kaynayan suya atılır haşlanır hemen batırıp çıkarmak gerekiyor fazla tutmayın yırtılır çünkü.Hemen soğuk suya alınır hamur yapışmasın diye,temiz bir bez üzerinde fazla suyu alınır tepsiye dizilir,her iki katta bir aralarına 1 yemek kaşığı yağ gezdirilir.5 yufkaya bu işlem yapılır,5.katın üzerine peynirler dizilir ,geriye kalan 5 yufkayada bu işlem tekrarlanır,(üzerine yumurta sarısı veya bir yemek kaşıgı yoğurt sürelim)bıçakla kestikten sonra 175 derecelik fırında pişirilir.Fırından çıkınca üzerine nemli bir bez sermeyi unutmayın üzeri kurumasın.AFİYET OLSUN.........

1 yorum:

  1. Bu börek nefis görünüyor, eminim tadı da çok güzeldir.Tarifinde çok basit en kısa zamanda yapıp tekrar yorum yazacağım,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.