17 Şubat 2009 Salı

ŞEFTALİLİ TART


Şeftalili tartımızın kremalı olarak hazırlanışını da yakında anlatacağım. Bu tartımızda nefis oldu denemenizi tavsiye ederim inşallah beğenirsiniz.


MALZEMELER
Tart hamuru için
3 bardak un
1 yumurta
150 gram yumuşak margarin
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı şeker
4 tane olgun şeftali


YAPILIŞI
Tart hamur malzemelerinin hepsi karıştırılıp yoğurulur,tart kalıbına(yada yuvarlak bir borcama) ince olacak şekilde döşenir ve içine kabukları soyulmuş dilim dilim kesilmiş şeftaliler yerleştirilir. 175 derecelik fırına konularak pişirilir. Fırından çıkardığımız tartımızı, kalıptan rahatça çıkarabilmek için soğumak üzere bir kenarda bekletelim. Soğuduktan sonra servis yapalım.

AFİYET OLSUN.......

1 yorum:

  1. Selammmmm. Siteniz çok hoşuma gitti karnım acıktı,vallahi şeftaliyi çok severim.Elleriniz dert görmesin.

    YanıtlaSil

LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.