
MALZEMELER
1yumurta
2 yemek kaşığı salep
1 çay kaşığı damla sakızı
1 yemek kaşığı spirulina(yosun)
3 kahve fincanı şeker
1 çay kaşığı mahlep
1 litre süt (tercihen keçi sütü daha lezzetli oluyor)
1 paket vanilyaYAPILIŞI
Yumurtayı çırpalım , 1 litre sütten 1 çay bardağı kadar yumurtaya katıp tekrar çırpalım, kalan sütü iyice kaynatalım. Çırptığımız yumurtaya, salep, vanilya, mahlep ve damla sakızını ekleyip tekrar çırpalım. Bu arada sütümüzü kaynatalım. Kaynamakta olan sütün içine şekerimizi atalım. Çırptığımız karışımı da ilave edip sürekli koyulaşana kadar karıştıralım. Ocaktan almadan evvel spirulinayıda ilave edelim iyice karıştıralım. İyice koyulaşınca ocağımızı kapatalım. Sürekli karıştırarak soğutalım ve difrize atalım. Dondurmamızı 30 dakika aralıklarla difrizden çıkarıp karıştıralım ki buzlanma yapmasın. Bu işlemi dondurma tam olarak kıvamını alana kadar tekrarlamak gerekiyor, yaklaşık 5-6 kez karıştırma işlemini yapmak yeterli olacaktır. Artık dondurmamız hazır, servis yapabiliriz. Spirulinayı (yosunu) bulabileceğiniz adres ise şu http://www.gaia.com.tr/ AFİYET OLSUN........
Ayyyyyyyy canım çekti yeşil yeşil ne güzel görünüyor valllllla. Bu spirulinayı kullanıyorum ama dondurma yapıldıgını bilmiyordum öğrenmiş oldum elllerinize sağlık.Ben nuran görüşürüzzzzz.
YanıtlaSil