4 Mart 2009 Çarşamba

DEREOTLU POĞAÇA

Dereotu da poğaçaya çok yakışıyor bence tadı nefis oluyor...................


MALZEMELER
3 su bardağı un (gerekirse biraz daha eklenir)
250 gram margarin
2 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta (birisinin sarısı üzeri için)
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı karbonat
250 gram beyaz peynir
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
1 tatlı kaşığı çörek otu

YAPILIŞI
Karbonatı ve unu karıştırarak, ortasını havuz gibi açın. Yoğurdu, margarini, tuzu, limon suyunu ve yumurtaları ila­ve ederek yoğurunuz (kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilecek). Ceviz büyüklüğünde parçalara ayı­rınız. Peyniri çatalla ezip kıyılmış maydanoz ve dereotunu karıştırınız. Hamur parçalarını avucunuzda yuvarlayıp yassılaştırarak, içine birer tutam peynirli harçtan koyup ikiye kat­layınız. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye poğaçaları aralıklı olarak dizin, poğaçaların üstle­rine yumurta sürdükten sonra çörek otu serpin. 175 derecelik fırında altı ve üstü kızarana kadar pişiriniz. AFİYET OLSUN............

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.