MALZEMELER
3 su bardağı un (gerekirse biraz daha eklenir)
250 gram margarin
2 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta (birisinin sarısı üzeri için)
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı karbonat
250 gram beyaz peynir
1 tutam maydanoz
250 gram beyaz peynir
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
1 tatlı kaşığı çörek otuYAPILIŞI
Karbonatı ve unu karıştırarak, ortasını havuz gibi açın. Yoğurdu, margarini, tuzu, limon suyunu ve yumurtaları ilave ederek yoğurunuz (kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilecek). Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırınız. Peyniri çatalla ezip kıyılmış maydanoz ve dereotunu karıştırınız. Hamur parçalarını avucunuzda yuvarlayıp yassılaştırarak, içine birer tutam peynirli harçtan koyup ikiye katlayınız. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye poğaçaları aralıklı olarak dizin, poğaçaların üstlerine yumurta sürdükten sonra çörek otu serpin. 175 derecelik fırında altı ve üstü kızarana kadar pişiriniz. AFİYET OLSUN............
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.