14 Mart 2009 Cumartesi

ISPANAKLI BÖREK





MALZEMELER
300 gram ıspanak
150 gram beyaz peynir
1 çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı süt
6 adet yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tutam maydonoz
1 yumurta
1 tatlı kaşığı susam ve çörek otu

YAPILIŞI

Ispanakları, maydonozu yıkayıp ince ince doğrayın ve içine peyniri ekleyip karıştırın. Tepsiyi yağlayın, yufkanın üçünün aralarına, yumurta, süt ve sıvı yağ karışımı gezdirerek tepsiye yerleştirin. Üçüncü yufakanın üzerine ıspanaklı peynir karışımını yayın. Kalan üç yufkayıda ıspanakların üzerine yufkanında aralarına yumurta, süt ve sıvı yağ karışımı gezdirerek döşeyin. Böreği kare şekilde keserek üzerine susam ve çörek otu serpin. 175 derecedeki fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin. AFİYET OLSUN........

1 yorum:

  1. kesinlikle ara sosu böyle hazırlanınca daha hafif oluyor size katılıyorum, hep yaparım ve herkes çok beğenir,ellerinize sağlık nefis görünüyor.

    YanıtlaSil

LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.