14 Mart 2009 Cumartesi

KARİDES

Denizden babam çıksa yerim diyenlerdenseniz, bendensiniz demektir. Kılçık yok çatalı batır ye mis gibi. Karides hem çok lezzetli hemde o kadar vitamin dolu. Biz bu salatayı severek tüketiyoruz inşallah sizlerde seversiniz.......

MALZEMELER
yarım kilogram karides
1 demet maydonoz
1 tane limon
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı süs biberi (arzu edilirse)
1 çay kaşığı tuz


YAPILIŞI
Karidesleri kabuklarıyla yıkayın ve bir tencereye koyup üzerini öretecek kadar su doldurup, karideslerin rengi değişene kadar kaynatın (yaklaşık 10 dakika kaynaması yeterli). Pişen karidesleri fazla soğutmadan kabuklarını ayıklayın (çok soğursa kabukları zor temizlenir). Bir çorba kasesinin içine bir limonu sıkın, iki diş sarımsağı dövdükten sonra limon suyuna ekleyin, tuzu, soya sosunu ve zeytinyağınıda ilave ettikten sonra karıştırın. Karideslerin üzerine hazırladığınız bu sos karışımını dökün ve ince ince kıydığınız maydonozları da ekledikten sonra karıştırın. Karidesleri artık bir servis tabağına alarak sevdiklerinize servis yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN..........

1 yorum:

  1. karidesleri nasıl canım çekti anlatamam, bizim evde bol balık pişer. kalamar, karidez ve yengeç çok yenir. geneteği değişmemiş besin kaynağı diye düşünüyorum

    YanıtlaSil

LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.