4 Mart 2009 Çarşamba

PATATESLİ VE PEYNİRLİ POĞAÇA


MALZEMELER
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
yarım su bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta (sarısı üzerine)
1 paket kuru maya
1 tatlı kaığı tuz
1 çorba kaşığı şeker
aldığı kadar un
150 gram tereyağ veya margarin
3 haşlanmış patates
maydanoz
100 gram beyaz peynir
YAPILIŞI
Süt , su, sıvı yağ, yumurta beyazı, tereyağ, maya, tuz, şeker ve aldığı kadar unla kulak memesi kıvamında hamur yapın. Hamuru bir saat kadar dinlendirin. Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup, püre haline getirin ve içine peynir, kıyılmış maydonoz ilave edip karıştırın. Cevizden daha büyük parçalar koparıp, yuvarlak hamurlar açın içine hazırladığınız harçtan ortasına koyup yarım ay şeklinde kapatın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıraladıktan sonra üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün. Isıtılmış 175 derecelik fırında poğaçalarınızı pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN.............

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.