28 Ocak 2009 Çarşamba

ÇİKOLATALI SU MUHALLEBİSİ




MALZEMELER

2.5 litre süt
2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı pirinç nişastası
150 gr. bitter çikolata
1 yemek kaşığı su (çikolata için)

YAPILIŞI

1 su bardağı sütü kenara ayırıp, geri kalanı sütü kaynatın. Soğuk sütle nişastayı çırparak iyice karıştırın. Sıcak süt ilave edip ılıtın, sonra kaynayan süte karıştırıp,2-3 dakika karıştırarak kaynatın. Şekeri ekleyin. Kısık ateşte iyice kaynatın. Kaselere pay edin. Isıya dayanıklı bir kasenin içine çikolatayı kırıp atın. İçine 1 yemek kaşığı suyu ekleyin. Kabınızı içi su dolu başka bir kabın içine oturtun ve ocağı yakın. Çikolata eriyene kadar suyu kaynatın.Muhallebinin üzerine erimiş çikolata dökün. Soğuk servis yapın. (Yanında tuzsuz badem , antep fıstığı veya taze çilek tavsiye edilir.) AFİYET OLSUN.........

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.