
MALZEMELER (6-8 KİŞİLİK)
2.5 litre süt
1/2 su bardağı pirinç nişastası
1 kase pudra şekeri
gülsuyu (miktarı servis sırasında arzuya göre)
YAPILIŞI
1 su bardağı sütü kenara ayırıp,geri kalanını kaynatın. Soğuk sütle nişastayı çırparak iyice karıştırın.Sıcak sütle ılıtın, sonra kaynayan süte karıştırıp, 2-3 dakika karıştırarak kaynatın. Karışımı genişçe bir tepsiye dökün. Soğuduktan sonra dilimleyin.Üzerine arzu ettiğiniz miktarda pudra şekeri ve gülsuyu dökerek servis yapın. (Dilerseniz antep fıstığı veya ceviz ile süsleyebilirsiniz.) AFİYET OLSUN.........
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.