
Merhaba arkadaşlar ben patlıcanın közlenerek hazırlanan bütün tariflarini seviyorum.Bu yemek özellikle vejeteryan arkadaşım için hazırladım. Malum hepimizin etrafında illaki kırmızı et tüketmeyen sebze ağırlılı beslenen insanlar vardır. Bu börek de böyle oluştu. Ev halkıda,arkadaşlarımda bayıla bayıla yediler. Umarım sizler de dener ve beğenirsiniz.....
MALZEMELER
MALZEMELER
1 kilo bostan patlıcan
250 gr.mantar(tercihen kayın mantarı)
2 adet yeşil biber(kırmızı biber de olur)
3-4 diş sarımsak
1 tutam maydonuz
1 tutam dere otu
1 tutam nane
tuz
HAMURU İÇİN;
HAMURU İÇİN;
1 kilo un
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşıgı tereyağı(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ(tercihen zeytinyağı)
su ve tuz
1 yumurta sarısı(üzerine sürmek için)
YAPILIŞI
YAPILIŞI
Unu, yoğurdu, sıvı yağı, tereyağını ve tuzu bir kaba koyup yavaş yavaş su ilave edelim kulak memesi yumusaklığına gelinceye kadar yoğuralım. Hamuru yarım saat dinlendirelim.Patlıcanlar ve biberleri güzelce közleyelim. Kabuklarını soyup kıyalım. Mantarları küçük küçük kıyalım, 3-4 diş sarımsağı çintelim. Maydonuz, dere otu, nane ve yeteri kadar tuzu ilave edip harcımızı karıştıralım.Hamurlardan bezeler yapalım ,bezeleri tepsimizin şekline göre açalım. Yağlı sevenler varsa hamurların arasına yağ gezdirebilir.Ben tereyağı ve zeytinyağı karışımı gezdirdim.iki kat alta iki kat üste gelecek şekilde arasına hazırladığımız harcımızı yayalım. içi fazla doldurmadan yapalım ki hamurlaşmasın. Üzerine yumurta sarısı sürelim. Bir yemek kaşığı yoğurt ve bir yemek kaşıgı sıvı yağ karışımı da yumurtanız yoksa kullanabilirsiniz. Bu karışımda böreğinizi nar gibi kızartacaktır.Bir bıçak yardımıyla böreğimizi keselim. Dilerseniz üzerine çörek otu serpebilirsiniz.175 derecelik fırında pişirin.Sıcak, soğuk servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN......
Patlıcanın közlemesine bayılıyorum birde mantara tabi ikisi bir arada nefis oldu.Çok beğendim,muhteşem bir lezzet.Arkadaşlar kesinlikle denemenizi öneririmmmmmmmmm
YanıtlaSil