1 Şubat 2009 Pazar

CEVİZLİ TAVUK KÖFTESİ



MALZEMELER
500 gram tavuk kıyması
2 dilim bayat ekmek
1.5 çay bardağı galeta unu(bayat ekmeği mikserde çekerek de yapabilirsiniz)
2 yumurta
1 kuru soğan
1 tutam maydanoz
2 çorba kaşığı ince çekilmiş ceviz
1 çay bardağı mısır unu
1 tatlı kaşığı köri
1tatlı kaşığı süs biberi(acı sevenler için tabi)
1-2 diş sarımsak
tuz
kızartmak için sıvı yağ
YAPILIŞI
Bayat ekmekleri suya tutup sonra suyunu sıkın, ekmekleri genişçe bir kaba alın.Soğanı ve sarımsakları küçük küçük çintin.Kıymayı ,1 yumurtayı ,yarım çay bardağı galeta ununu, mısır ununu, maydanoz, köri, ceviz, tuz ve biberi ilave edip hepsini yoğurun.Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp sonrada yassılaştırın.Bir kasede kalan yumurtayı çırpalım.Önce köfteleri yumurtaya sonrada geriye kalan galeta ununa batırıp kızgın yağda kızartalım.Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirebilirsiniz.AFİYET OLSUN........

1 yorum:

  1. benim çocuklar köfteyi çok sevdi, dışarıda yemesinler face foot diye yapıyorum mecbur patates kızartıyorum.

    YanıtlaSil

LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.