
MALZEMELER
2 su bardağı çiğ köftelik bulgur
300 gram iki kez çekilmiş yağsız dana kıyma
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 orta boy domates
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı köri
7 türlü baharat (aktarlardan rahatlıkla bulabilirsiniz)
1/2 bağ maydonoz
1/2 bağ taze nane
1 bağ yeşil soğan
1 bağ taze sarımsak (veya kuru olarak 7-8 diş)
1 çay kaşığı reyhan
2 yemek kaşığı varsa (siyah urfa biberi)
2 yemek kaşığı süs biberi
YAPILIŞI
Bulguru, köfte yoğuracağınız tepsiye dökün ve salçaları ilave edin. Kıymadan bir yemek kaşığından biraz fazla alıp salçalarla beraber karıştırın .Üzerine bütün baharatları atın ve iki domatesi rendeleyin. Bütün yeşilliklerinizi yıkayın ve ince ince kıyın. Yoğurmaya başlayın. Sıcak yaz aylarında bir kaç küp buzla yoğurabilirsiniz. Buz bulgurun sası kokusunu alacaktır. Bir kasede soguk su bulunduralım çünkü yoğurma sırasında bu suya ellerimizi batıracağız. Arasıra bu suya ellerimizi batırıp ıslatalım ve bulğurun diriliği kayboluncaya kadar yoğurma işlemine öyle devam edelim. Bulgurun diriliği kaybolunca etin tamamını ekliyoruz ve yeniden yoğuruyoruz. Bulgurumuz pamuk yumuşaklığına varınca, kıyılmış olan bütün yeşillikleri ilave ediyoruz ve marul ile süslediğimiz servis tabağına köftelerimizi sıkıyoruz. AFİYET OLSUN.........
NOT: Süs biberi ve siyah urfa biberini bir kaseye koyup üzerine yarım çay bardağı su döküp bekletin. Biberleri, köftenizi sıkmadan 10 dakika evvel ekleyin, baştan eklerseniz bütün elleriniz yanar, benden söylemesi. Ayrıca servis tabağına döşediğiniz marulların üzerine limon sıkmayı unutmayın.
Çiğ köfteye bak ya tam istediğim gibi olsada yesek, acıkmışım bu arada.
YanıtlaSil