MALZEMELER
125 gram tereyağ veya margarin
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı su
1 fıske tuz
5 yumurta
İÇ KREMASI
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı su
1 fıske tuz
5 yumurta
İÇ KREMASI
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta+2 yemek kaşığı un
1/2 su bardağı şeker
1 paket krem şanti
ÜSTÜ İÇİN
2 yemek kaşığı nişasta+2 yemek kaşığı un
1/2 su bardağı şeker
1 paket krem şanti
ÜSTÜ İÇİN
1 paket bitter çikolata
1/2 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı süt
YAPILIŞI
Öncelikle hamurunu hazırlamak için küçük bir tencereye yağı ve suyu koyun yağ eriyip suda kaynayınca tuzu atın ve ocağı kapatıp unu içine boşaltın hızlı hızlı karıştırın (topaklanmayacak şekilde ) ve tekrar ateşe koyarak karıştıra karıştıra 2-3 dakika kadar pişirin. Hamuru ılıtıp içerisine yumurtaları tek tek kırın ve iyice karıştırın mikserle iyice çırpın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye ister kaşıkla koyun ister krema pompasıyla kedi dili şeklinde sıkın, 170 derecede kabarıp hafif pembeleşene kadar pişirin fırının kapatın ama en az 10-15 dakika fırının kapağını açmayın yoksa kabaran hamurlarınız söner. Üç su bardağı süt, nişasta, un ve şekeri bir tencereye döküp karıştırın, muhallebi kıvamını alana kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Bir bardak sütle krem şantiyi çırpın buzdolabının buzluğunda 10 dakika bekletin. Kaynatıp soğuttuğunuz muhallebi ile krem şantiyi karıştırıp mikserle tekrar çırpın. Servise sunacağınız zaman eklerin içini açarak kremayı doldurun. Üzeri için; bitter çikolatayı 1/2 çay bardağı sütle benmari usulü eritin ve eklerin üzerine bir kaşık yardımıyla dökün donsun. Artık ekler servise hazır.AFİYET OLSUN..........
Öncelikle hamurunu hazırlamak için küçük bir tencereye yağı ve suyu koyun yağ eriyip suda kaynayınca tuzu atın ve ocağı kapatıp unu içine boşaltın hızlı hızlı karıştırın (topaklanmayacak şekilde ) ve tekrar ateşe koyarak karıştıra karıştıra 2-3 dakika kadar pişirin. Hamuru ılıtıp içerisine yumurtaları tek tek kırın ve iyice karıştırın mikserle iyice çırpın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye ister kaşıkla koyun ister krema pompasıyla kedi dili şeklinde sıkın, 170 derecede kabarıp hafif pembeleşene kadar pişirin fırının kapatın ama en az 10-15 dakika fırının kapağını açmayın yoksa kabaran hamurlarınız söner. Üç su bardağı süt, nişasta, un ve şekeri bir tencereye döküp karıştırın, muhallebi kıvamını alana kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Bir bardak sütle krem şantiyi çırpın buzdolabının buzluğunda 10 dakika bekletin. Kaynatıp soğuttuğunuz muhallebi ile krem şantiyi karıştırıp mikserle tekrar çırpın. Servise sunacağınız zaman eklerin içini açarak kremayı doldurun. Üzeri için; bitter çikolatayı 1/2 çay bardağı sütle benmari usulü eritin ve eklerin üzerine bir kaşık yardımıyla dökün donsun. Artık ekler servise hazır.AFİYET OLSUN..........
canım eklerim benimmmmmmmm hepinizi yerim, napimmmmmmmm çok açımmmmmm :):):)
YanıtlaSiltarifi aynen uyguladım süper oldu, pastanedekilerden hiç farkı yok, teşekkür....
YanıtlaSil