MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı yoğurt
4 yemek kaşığı tahin
2 su bardağı un (2 yemek kaşığı daha olabilir)
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı yoğurt
4 yemek kaşığı tahin
2 su bardağı un (2 yemek kaşığı daha olabilir)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı çekilmiş ceviz
ÜZERİ İÇİN
3 yemek kaşığı tahin
3 yemek kaşığı pekmez
YAPILIŞI
Yumurtaları, şekeri çırpın içerisine yağ, yoğurt, tahin ekleyin ve biraz daha çırpın. Un, kabartma tozu, vanilya ve ceviz ekleyin karıştırın. Yağlanmış ve içine şeker serpilmiş kek kalıbına hamurumuzu dökelim. (şeker serpince daha iyi oluyor) 175 derecelik fırında 40-45 dakika pişirilir. Kürdan yada bıçak yardımıyla içinin pişip pişmediğini kontrol edin. (ilk yirmi, yirmibeş dakika fırının kapağını açmayın yoksa kekiniz iner) Pişen kekimizi fırından çıkardıktan sonra pekmez ve tahini karıştırıp kekin üzerine dökün . Fırın ızgarasının üzerine kekinizi, altınada bir tepsi yerleştirin pekmez ve tahin fazlası süzülsün aşağıya tepsinin içine aksın. Dilim dilim keseceğiniz kek diliminizin üzerine tepsiye akan pekmez ve tahini tekrar gezdirebilirsiniz. Kekimiz artık servise hazır. (dilerseniz üzerine tekrar ceviz serpebilirsiniz) AFİYET OLSUN.......
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.