MALZEMELER
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un +(2 yemek kaşığı daha)
1 paket vanilya
YAPILŞI
Bir kabın içerisine yumurtaları ve şekeri ilave edip çırpın sonra yağı ve sütü ekleyip karıştırın daha sonra kakaoyu, unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyin (her zamanki normal kek kıvamını almalı)ve karıştırın , ben üzerine fındık kırıkları serptim. Borcamdan kek kalıbınızı ayarlayın (sakın metal kek kalıbı kullanmayın), ben içine fırın kağıdı yerleştirdim, böylece hem kekimin yapışması söz konusu olmuyor hem de kolayca çıkarabiliyorum (yağlı kağıt serebilirsiniz).
Mikrodalganızın süresini tam 10 dakikaya ayarlayın ve pişme ısısını minumuma getirin.
Mikrodalganızın ayarlarını çok iyi tanımanız gerekli aslında, mikro dalganın kekinizi pişirme modu sıkça durup durup çalışmalıdır. Yüksek ayarda yani sürekli çalışır modda pişirmeyin dışı pişmeden içi kavrulur çünkü mikrodalganın pişirme mantığı merkezden
dışarıya doğrudur. Kapağını açıp arada kürdan veya bıçak yardımıyla kontrol edin, kekin başından ayrılmayın.
Bu kek bildiğimiz ıslak kek aslında ama adına ben kriz kek dedim. Kek krizi tutanlara, aniden misafiri gelenlere ve bu kriz döneminde kısa sürede pişirdiği için ,tasarruf arayanlara büyük kolaylık sağlayacaktır. Mikrodalgadan çıkan kekin üzerine (daha ıslak olmasını isterseniz)1/2 çay bardağı süt veya demlenmiş çay gezdirin , kekiniz beş dakika dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN...........
Valla yorgun argın işten eve gelince 10 dakkikada ağız tadı yaratmak süperrrrrrrrrrrrr. Şu mikrodalga varya kullanmasını bilmeyen ne insanlar var. Koca çaydanlığı ısıtmak yerine soğuyan bir bardak çayımı bile ısıtmak için kullanıyorum. Şimdide kek yapmasını öğrendim yuppiiiiiii
YanıtlaSilAy harika oldu görür görmez yaptım, ellerime sağlık. :)
YanıtlaSil