28 Şubat 2009 Cumartesi

KAKAOLU DONDURMA


MALZEMELER
1yumurta
2 yemek kaşığı salep
1 çay kaşığı damla sakızı
3 yemek kaşığı kakao
3 kahve fincanı şeker
1 çay kaşığı mahlep
1 litre süt (tercihen keçi sütü daha lezzetli oluyor)
1 paket vanilya


YAPILIŞI
Yumurtayı ve kakaoyu çırpalım , 1 litre sütten 1 çay bardağı kadar yumurtaya katıp tekrar çırpalım, kalan sütü iyice kaynatalım. Çırptığımız yumurtaya, salep, vanilya, mahlep ve damla sakızını ekleyip tekrar çırpalım. Bu arada sütümüzü kaynatalım. Kaynamakta olan sütün içine şekerimizi atalım. Çırptığımız karışımı da ilave edip sürekli koyulaşana kadar karıştıralım. İyice koyulaşınca ocağımızı kapatalım. Sürekli karıştırarak soğutalım ve difrize atalım. Dondurmamızı 30 dakika aralıklarla difrizden çıkarıp karıştıralım ki buzlanma yapmasın. Bu işlemi dondurma tam olarak kıvamını alana kadar tekrarlamak gerekiyor, yaklaşık 5-6 kez karıştırma işlemini yapmak yeterli olacaktır. Artık dondurmamız hazır, servis yapabiliriz. AFİYET OLSUN.........

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.