işte sizlere çok kolay bir ezme tarifi , yapılmış halini yakında ekleyeceğim.
MALZEMELER
5-6 adet kırmızı salçalık biber
1 kiloya yakın süzme yoğurt (normal yoğurt olmaz)
4-5 diş sarımsak veya bir bağ yeşil sarımsak
1 tutam dereotu
1 tutam maydonoz
1 çay kaşığı tuz (arttırılabilir)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı dövülmüş ceviz
YAPILIŞI
Biberler ayıklanır ve yıkanır, bir tencereye 1 bardak su eklenir ve kaynatılır. Biberler tencerede fazla yumuşamadan 3-4 dakika haşlanır. Haşlanan biberleri tenceren çıkarıp soğumaya bırakın. Bu arada eğer yeşil sarımsak kullanacaksanız sarımsakları, maydonozu ve dere otunu yıkayıp ince ince kıyın. Süzme yoğurda ekleyin karıştırın, cevizi, tuzu ve zeytinyağını da ilave edin. Daha sonra soğuyan biberlerin içine tıpkı dolma doldurur gibi yoğurdu doldurun. İçleri dolan biberlerin üzerini bir streç film ile kaplayın (kapaklı bir borcama da koyabilirsiniz). Buzdolabında en az bir gün durması gerekiyor ki biberler yoğurdu çeksin. Eğer misafire ikram edecekseniz lütfen tarifi bir gün önceden yapın buzdolabında beklesin. Biberli ezmemiz artık servise hazır. AFİYET OLSUN...........
MALZEMELER
5-6 adet kırmızı salçalık biber
1 kiloya yakın süzme yoğurt (normal yoğurt olmaz)
4-5 diş sarımsak veya bir bağ yeşil sarımsak
1 tutam dereotu
1 tutam maydonoz
1 çay kaşığı tuz (arttırılabilir)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı dövülmüş ceviz
YAPILIŞI
Biberler ayıklanır ve yıkanır, bir tencereye 1 bardak su eklenir ve kaynatılır. Biberler tencerede fazla yumuşamadan 3-4 dakika haşlanır. Haşlanan biberleri tenceren çıkarıp soğumaya bırakın. Bu arada eğer yeşil sarımsak kullanacaksanız sarımsakları, maydonozu ve dere otunu yıkayıp ince ince kıyın. Süzme yoğurda ekleyin karıştırın, cevizi, tuzu ve zeytinyağını da ilave edin. Daha sonra soğuyan biberlerin içine tıpkı dolma doldurur gibi yoğurdu doldurun. İçleri dolan biberlerin üzerini bir streç film ile kaplayın (kapaklı bir borcama da koyabilirsiniz). Buzdolabında en az bir gün durması gerekiyor ki biberler yoğurdu çeksin. Eğer misafire ikram edecekseniz lütfen tarifi bir gün önceden yapın buzdolabında beklesin. Biberli ezmemiz artık servise hazır. AFİYET OLSUN...........
Arzum hanım, adım Serap bu tarifinizi denedim, emin olun hayatımda yediğim en güzel tatlardan biriydi. Damak tadı benim için çok önemli, sadece yemek yemek için yemem :) ağzımın tadını bilenlerdenim yani, bu yüzden yemek sitelerine hayranım. Teşekkürlerimi bildirmek için girmiştim, ellerinize sağlık, unutmadan favayıda yaptım mımmmmmmmmmm süperrrr :) :)
YanıtlaSil