
MALZEMELER
10 adet mor incir(kuru olacak)
1.5 su bardağı su
1o yemek kaşığı şeker
250 gram kaymak(manda kaymağı tercih edebilirsiniz)
YAPILIŞI
Kuru incirler sıcak suda yumuşayana kadar bekletilir. Sonra incirler yayvan bir tencereye dizilir. İncirler boylamasına iki bölünür,her yarım incirin içine yarım yemek kaşığı şeker ilave edilir. Tencereye incirlerin üzerlerini geçmeyecek kadar su konur. İncirler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirilir. Soğuduktan sonra kaymakla beraber servis edilir.(ceviz,antep fıstığı,fındık ile süsleyip servis yapabilirsiniz) AFİYET OLSUN.........
ben oya izmir'den tarifi okuyunca öyle canım çekti ki evdeki kuru incirleri yaptım(malum taze mevsiminde değiliz) nefis oldu valla herkese tavsiye ederim, elinize sağlık
YanıtlaSil