MALZEMELER
2 adet ayva
1 litre süt
4 kahve fincanı şeker
1 çay bardağı irmik
1 kahve fincanı nişasta
1 kahve fincanı pirinç unu
1 çay bardağı çekilmiş ceviz (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 çay bardağı su
YAPILIŞI
Ayvaları yıkayıp soyun ve rendenin ince yerinde rendeleyin. Küçük bir tencereye aktarıp üzerine bir çay bardağı suyu dökün ve kaynatın, suyunu tamamen çekmeden 1 kahve fincanı şeker ve bir kahve fincanı sütü dökün, ara ara karıştırın. Ayvalar yumuşayınca altını kapatın soğusun. Geriye kalan sütü bir tencereye boşaltın içine nişastayı, pirinç ununu, irmiği, vanilyayı
ve şekeri atıp iyice karıştırın. Ocağın altını yakın ve muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatın.
Büyük bir borcam hazırlayın ve muhallebinin yarısını boşaltın. Üzerine pişirdiğiniz ayvaları yayın ve tekrar üzerine kalan muhallebiyi boşaltın, üzerini düzeltin. Muhallebinin üzerini tarçın ve çekilmiş cevizle süsleyin. Muhallebiniz buzdolabında iyice soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN.........
NOT:Ayvanın içine şekeri attıktan sonra karamelleşmemesine dikkat etmelisiniz.
sütlü tatlıları oldum olası sevmişimdir, hazır evde ayva vardı ve diğer malzemeler ben ayrıca sakızda ilave ettim.mükemmel oldu ellerinize ve elime sağlık, ben sevim :)
YanıtlaSil