MALZEMELER
1 tane orta boy karnıbahar
1 tane orta boy brokoli
1/2 kilo mantar
1 su bardağı kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı safran
BEŞAMEL SOS İÇİN
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı tepeleme un
2 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 paket 250 gram çiğ krema
YAPILIŞI
Karnıbaharı ve brokoliyi yıkayın, parçalara ayırın. Genişçe bir tencerede az suyla 5 dakika haşlayın. Haşlanan sebzeleri süzgece alın, suları süzülünce tavaya yağı dökün ve 4-5 dakika hafif pembeleşinceye kadar hızlı hızlı tavada çevirerek kızartın. Bu arada mantarlarıda yıkayın ve doğrayın. Kızaran sebzelerle karıştırın, üzerlerine tuz, köri ve safran ekleyin tekrar karıştırın.
Sebzelerin hepsini yağlanmış bir fırın tepsisine döküp yayın ve üzerlerine beşamel sosu gezdirin. Bir su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini de beşamel sosun üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. AFİYET OLSUN........
BEŞAMEL SOSUN YAPILIŞI
Bir tencerede yağı eritin, un ilave edin ve rengi hafif dönene kadar kavurun. Bir yandan karıştırın, bir yandan da yavaş yavaş sütü ve çiğ kremayı ilave edin. Tuz ekleyin, kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.
NOT: Çiğ krema kullanmak zorunda değilsiniz, beşamel malzemelerini arttırarak daha fazla bir sos elde edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.