MALZEMELER
3 yumurta akı
5 çay bardağı pudra şekeri
Bir tutam tuz
YAPILIŞI
Yumurta akını, şekeri ve tuzu tencereye döküp çok az ateşte ısıtarak malzemelerimizi çırpalım (mikser yardımıyla daha kolay oluyor). Çırpma işleminde ocağın altının kısık olmasına dikkat edin. Yaklaşık 8-10 dakika kadar bu şekilde çırptıktan sonra ocağın altını kapatım ve ocaktan kaldıralım. Yaklaşık 10-15 dakika kadar daha altı kapalı bir biçimde mikser yardımıyla çırpmaya devam edelim. Yumurta akları katı bir hal alana kadar bu çırpma işlemine devam edelim. Kıvama gelince yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye sıkma torbası veya pasta süsleme araçlarıyla sıkıp 100-110 derecede çok ağır pişirelim (kaşık yardımıyla da dizebilirsiniz). Bezelerimiz sertleştikten sonra fırını kapatıp bezeleri fırından çıkarıp soğumaya bırakalım. Üzeri beyaz kalmalı pembeleşmeden fırından alalım. AFİYET OLSUN.........
NOT: Bezeleri fırına vermeden evvel üzerlerine çekilmiş fındık serpebilirsiniz. Bezeler fırından çıkıp soğuduktan sonra da pudra şekeri serpip öyle servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.