2 Mart 2009 Pazartesi

MARMELATLI KURABİYE

Biz büyükler, en az çocuklar kadar çok seviyoruz kurabiyeleri, çayla beraber de tadına doyum olmuyor öyle değil mi...........

MALZEMELER
2.5 su bardağı un
1/3 su bardağı şeker
1 yumurta
125 gr tereyağı veya margarin
2/3 su bardağı toz badem veya fındık
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı zencefil
frambuaz reçeli (yeterli miktarda)

YAPILIŞI
Unu bir kaba dökün zencefili, şekeri, yağı, yumurtaları, toz bademi ve kabartma tozunu ekleyin ve malzemeler özleşene kadar yoğurun. Strec filme sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirin.
Hamuru merdaneyle 4mm kalınlığında açın ve istediğiniz şekildeki kalıpla kesin. Şekilli kalıpların yarısının ortasını küçük şekilli kalıpla tekrar kesin. Kestiğiniz hamurları yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin (üzerlerine tekrar fındık serpebilirsiniz) ve önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında pişirin. Altları kızarınca fırından alabilirsiniz. Kurabiyeler soğuyunca, ortasını kestikleriniz üste gelecek şekilde üst üste koyun ve boşlukları frambuaz reçeliyle doldurun. AFİYET OLSUN.........

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.