2 Mart 2009 Pazartesi

İNCİRLİ RULO


MALZEMELER
125 gram margarin
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta
1/2 paket kabartma tozu
1 su bardağı süt
alabildiği kadar un

İÇİ İÇİN
8 tane kuru incir (arttırabilirsiniz)
2 yemek kaşığı galeta unu
1/2 su bardağı çekilmiş ceviz
1/2 su bardağı antepfıstığı
1.5 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı kakao


YAPILIŞI
Malzemelerimizin hepsini iyice karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim ve bir saat kadar dinlendirelim. İncirleri, şekerle iyice pişirelim. Çekilmiş cevizleri ve antepfıstıklarını içine ekledikten sonra kakoyu ve galeta ununuda ekleyip iyice karıştıralım.Dinlenen hamurumuzu iki eşit parçaya bölüp oklava yardımıyla 30cm genişliğinde açalım, hamuru sekize bölelim. ( üçgenler elde edeceğiz ) Hazırladığımız iç harcı üçgenlerimizin geniş yerine koyarak rulo halinde saralım. 175 derecelik fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Arzuya göre soğuduktan sonra pudra şekeri ile süsleyip ikram edelim. AFİYET OLSUN........

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.