MALZEMELER
3 bardak un
1 yumurta
150 gram yumuşak margarin veya tereyağ
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı şeker
3 bardak un
1 yumurta
150 gram yumuşak margarin veya tereyağ
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı şeker
1 çay kaşığı tarçın
ÜZERİNE
2 büyük boy elma
2 tatlı kaşığı tarçın
1 paket limonlu jöle
YAPILIŞI
Yumurtayı derin bir kaba kırın. Şekeri ilave edip şeker eriyene kadar çırpın. Margarini ve tarçını ekleyip çırpmaya devam edin. Unu ve kabartma tozunu ilave edin ve tahta bir kaşıkla karıştırın. Düz bir borcama ya da geniş bir kalıba yağlanmış ve şeker serpilmiş olsun, hamuru dökün. Üzeri için elmaların kabuklarını soyup ikiye kesin dilimler halinde doğrayın ve tarçınla harmanlayın. Elmaları tart üzerine dizin. 175 derecelik ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. 1 paket limonlu jöleyi kendi paketi arkasındaki tarife göre pişirin. Fırından çıkıp ılıyan tartınızın üzerine, jöleyi ılık haldeyken dökün ve buzdolabına yerleştirin. Tartımız buzdolabında jöle sertleşene kadar kalacak. Jöle sertleştikten sonra servis yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN.......
çok haif bir tatlı gerçekten nefis oldu, elinize sağlık
YanıtlaSilgüzel güzel :)
YanıtlaSil