2 Mart 2009 Pazartesi

CEVİZLİ ÇÖREK


MALZEMELER
2 yemek kaşığı yoğurt
2 tatlı kaşığı toz maya
1 su bardağı ılıktan biraz sıcak su ya da sut
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tozşeker
2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
Aldığı kadar un ( yaklaşık 4-5 su bardağı kadar )
1/2 çay bardağı susam

ARASINA SÜRMEK İÇİN
1.5 su bardağı çekilmiş ceviz
3-4 yemek kaşığı eritilmiş tereyayağ
1 cay bardağına yakin zeytinyağı ya da sıvıyağ

YAPILIŞI
Geniş bir hamur yoğurma kabına el dayanacak sıcaklıktaki ısıttığınız suya dökün, üzerine mayayı ve şekeri ilave edip 5 dakika kabarması için bekleyin. İçine diğer malzemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklığında yapışmayan bir hamur yapın, çok katı olmayacak. Hamur kabını bir poşete (marketlerden verilen poşetlerde olur) girdirin ve ağzını bağlayıp kabarana kadar oda ısısında bekletin, mayalansın. Hamur mayalandıktan sonra unlanmış masada yaklaşık 10 tane eşit büyüklükte bezelere ayırın. İlk beze yaptığınız hamurdan başlamak suretiyle hamurları az unlu masada merdane ile biraz açın. Sonra elinizle kenarlarından çekiştirerek inceltip büyütebildiğiniz kadar açın. Önce erittiğiniz yağ karışımından, fırça veya kaşık yardımı ile açtığınız hamura sürün. Daha sonra her yerine ceviz serpiştirin. Uçlarından çekerek rulo şeklinde sarıp yağlanmış tepsiye kıvırarak yerleştirin. Diğer hamurlara da aynı işlemi yaptıktan sonra hamurun en üstünede yağ sürün ve susam serpin. Tekrar tepside yarım saat kadar mayalanmaya bırakın. 175 derecelik fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin. AFİYET OLSUN...........

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.